Matthias Lens

Mattias Lens

Opleiding
Matthias Lens, geboren op 25 februari 1986 te Turnhout, krijg reeds op vijfjarige leeftijd zijn eerste privélessen accordeon bij Jos Eyckens. Na enkele jaren stapt hij over naar het officiële muziekonderwijs en dit aan de stedelijke muziekacademie van Turnhout. Vanaf deze periode wordt hij begeleid door Ludo Mariën.
Na korte passages in de stedelijke muziekacademie van Turnhout en Mol gaat Matthias op zestienjarige leeftijd studeren aan dé Kunsthumaniora in Antwerpen als voorbereiding op het conservatorium.
In 2005 studeert hij daar af en slaagt tevens voor het ingangsexamen op het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen.
In het najaar van datzelfde jaar behaalt Matthias op de nationale Dexia-wedstrijd, Axion Classics, een eerste prijs accordeon met 90%.

Carrière
“Mooz”
In het voorjaar van 2006 werkt Matthias mee aan de theaterproductie “Mooz” met als regisseur Rik De Jonghe. Dit alles in samenwerking met De Werf en het Concertgebouw van Brugge.

“Guido’s Orchestra”
Vanaf augustus 2006 speelt Matthias mee bij Guido’s Orchestra, een klassiek poporkest uit Nederland met als dirigent Guido Dieteren, gewezen eerste violist bij André Rieu.
Begin september 2007 werkt hij mee aan een Dvd-Tv-special, die uitgebracht wordt in Nederland, Duitsland, België en Amerika. Met dit orkest begeleidt Matthias o.a. Marco Borsato, Roel van Velzen en Lucie Silvas. In december 2008 begeleidt Matthias met dit orkest de Max Proms, een muziekevenement van Omroep Max, in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Dit in samenwerking met enkele grote artiesten, o.a. Petula Clark, Anita Meyer, Ernst Daniel Smid, Marco Bakker, Tom Parker en New London Chorale.

“The Sunsets”
In april 2009 vormt Matthias samen met Annelies Winten het accordeonduo “The Sunsets”.Met een gezamelijke verkoop van meer dan 90.000!! ex. van hun debuutalbum “The Sunsets” en opvolger “Fiesta”, zijn The Sunsets één van de absolute bestsellers van de afgelopen 2 jaar.
2010 staat voor Matthias volop in het teken van The Sunsets.
Hiernaast blijft Matthias ook accordeonist bij Guido’s Orchestra, waarmee hij in juni 2009 opnieuw een cd en dvd opneemt, ‘Live from the Heart of Europe’ en waarmee hij in december 2009 wederom de Max Proms begeleidt, dit jaar met Dana Winner, Helmut Lotti, Liesbeth List en New London Chorale.
Enkele andere artiesten die Matthias begeleidt: Alides Hidding (The Time Bandits), Axl Peleman, Danny de Munck, Barbara Dex, Christoff, Lindsay, Luc Steeno, Yves Segers, …

Toekomst
“Solo”
Begin januari 2011 scheiden de wegen van Annelies en Matthias en besluit hij zich volop te richten op een solocarrière.

Bandoptreden
€ 900
1 x 40 min.

Eventueel vermelde gages zijn louter informatief en hebben aldus geen bindend karakter. Opties blijven standaard 14-dagen geldig en komen vervolgens automatisch en zonder kosten te vervallen. Opdrachtbevestigingen via e-mail vanwege ons kantoor zijn kennisgevend en slechts rechtsgeldig zodra allen betrokken partijen de desbetreffende contracten hebben ondertekend.

Matthias Lens op uw event?

Boek nu

Boek nu Matthias Lens

  Uw naam *

  Uw telefoonnummer *

  E-mail *

  Datum event

  Locatie event

  Aanvang

  Bericht: *