Boogie Boy

Paul werd in 1948 op de eerste lentedag te Antwerpen geboren. Hij studeerde er aan het Koninklijk Atheneum en vervolgde zijn studies aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken, aan de Schilderstraat. Hij behaalde er in 1970 het diploma van vertaler-tolk, Engels-Spaans, met als basistaal Frans. Reeds als student organiseerde hij concerten: hij bracht o.a. Muddy Waters, John Lee Hooker en Albert King naar de studenten van het Ruca. Vanaf 1973 organiseert hij professioneel en brengt vele grote vedetten naar België; o.a. The Stones, James Brown, Frank Sinatra, Michael Jackson. Nu werkt hij onder de vlag van Clearchannel Entertainment Belgium om grote namen naar hier te brengen. Muziek zat hem van jongsaf in het bloed.

Zijn grootvader was in Polen Klezmermuzikant en pianostemmer. Zijn vader was tijdens de oorlogsjaren tenor in de Opera van Lyon en heeft zo zijn leven kunnen redden. Paul kreeg reeds op jonge leeftijd klassieke pianoles maar toen hij op 15-jarige leeftijd Ray Charles ontdekte werd Rhythm & Blues zijn grote passie! De pianostijl en de stem van Ray Charles bezorgden Paul Ambach zijn eerste muzikale kicks. Hij veranderde zijn aangeleerde klassieke manier van pianospelen en ontdekte dat hij al zijn gevoelens kwijt kon in de grooves en de blue notes van de Rhythm & Blues. Paul Ambach was 16 jaar en hij had iets naar boven gebracht waaraan hij tot op vandaag een therapeutische behoefte heeft: het uiten van zijn ziel.

Noem het soul, feeling of welke term ook, voor Paul Ambach is het gewoon synoniem voor muziek: elk ander genre is voor hem tegennatuurlijk en moet je hem niet vragen.

boogie boy 2

Live optreden
€ 4950
1 x 90 min.

Eventueel vermelde gages zijn louter informatief en hebben aldus geen bindend karakter. Opties blijven standaard 14-dagen geldig en komen vervolgens automatisch en zonder kosten te vervallen. Opdrachtbevestigingen via e-mail vanwege ons kantoor zijn kennisgevend en slechts rechtsgeldig zodra allen betrokken partijen de desbetreffende contracten hebben ondertekend.

Boogie Boy op uw event?

Boek nu

Boek nu Boogie Boy

Uw naam *

Uw telefoonnummer *

E-mail *

Datum event

Locatie event

Aanvang

Bericht: *