Bart Herman

Bart Herman

Bart Herman werd geboren op14 februari 1959 in Wevelgem als tweede van drie kinderen. Hij groeide op in een muzikaal gezin. Naast zijn vader Frans Herman waren ook zijn grootvader en overgrootvader muzikanten.
Hij liep lagere en middelbare school in Kortrijk, St-Niklaas en Wetteren. In 1981 studeerde hij af als licentiaat in de Germaanse filologie aan de katholieke universiteit Leuven. Na zijn legerdienst werkte hij aan de universiteit als literair vertaler binnen de afdeling Sinologie en Engelse literatuur.

Collega’s en journalisten omschrijven hem wel eens als ‘De Vlaamse Bob Dylan’ en dat zijn terechte complimenten voor singer-songwriter en veelzijdig artiest Bart Herman. Met ‘Ik ga dood aan jou’ realiseerde hij in 1993 de doorbraak bij het grote publiek. ‘Maanlicht op zee’, ‘Ode aan de zon’ en ‘Slaap m’n kind’ zijn een paar voorbeelden van de vele liedjes waarmee hij bijna dagelijks te horen is op de radio. De ‘chouchou’ van het Vlaamse publiek trekt nog steeds volle theaterzalen en bij elk concert hangen de mensen aan zijn lippen.

 

live optreden
op aanvraag

Eventueel vermelde gages zijn louter informatief en hebben aldus geen bindend karakter. Opties blijven standaard 14-dagen geldig en komen vervolgens automatisch en zonder kosten te vervallen. Opdrachtbevestigingen via e-mail vanwege ons kantoor zijn kennisgevend en slechts rechtsgeldig zodra allen betrokken partijen de desbetreffende contracten hebben ondertekend.

Bart Herman op uw event?

Boek nu

Boek nu Bart Herman

  Uw naam *

  Uw telefoonnummer *

  E-mail *

  Datum event

  Locatie event

  Aanvang

  Bericht: *